Årets Student 2019

Årets IT-tjej - TÄVLINGEN AVSLUTAD

För 17:e året i rad delar Microsoft ut pris till Årets IT-tjej. Med utmärkelsen Årets IT-tjej vill vi lyfta fram kvinnliga förebilder inom olika tekniska områden för att inspirera fler tjejer att söka sig mot teknik och IT. Är du eller någon du känner Årets IT-tjej 2019?

Vem letar vi efter?
Vår vinnare har ett brinnande intresse och engagemang för IT och är en driven, entreprenöriell och engagerad person, oavsett vad hon ger sig in i. Så om du eller någon du känner är den initiativrika tjej som på något sätt har inspirerat till utveckling och nya idéer under studietiden – då är det läge att ansöka eller nominera.

Årets IT-tjej kommer att ha ett givande år som ambassadör för IT-tjejer med mycket nätverkande och därför ser vi gärna att vår vinnare är aktiv i sociala medier samt student under hela 2019. Ett stort plus i kanten är om du vill driva egna initiativ för att få fler tjejer att välja IT. Och vi ser gärna att du vill samarbeta med Microsoft kring jämställdhet och andra IT-relaterade ämnen.

Förra årets vinnar Emma Tysk tillsammans med Catharina Ljungberg, Commercial Partner Lead på Microsoft. Foto: Felicia Yllenius

Läs intervjun med förra årets vinnare här!

Om priset
Finalisterna bjuds in till ett heldagsevenemang på Microsoft i Akalla för intervjuer, caselösning, mingel och andra aktiviteter. Detta är ett utmärkt tillfälle att lära känna företaget och nätverka med nyckelpersoner på Microsoft.

Microsoft bjuder sedan in toppkandidaterna till Universum Awards i Stockholm den 20 mars där en av dem koras till Årets IT-tjej 2019.

Vinnaren bjuds in till många olika spännande och inspirerande evenemang under året, och får en egen mentor på Microsoft. Dessutom blir vinnaren en förebild och ambassadör för IT-intresserade tjejer i hela landet, och blir medlem i ett slutet nätverk av tidigare IT-tjejsfinalister som nu är verksamma i branschen.

ANSÖKAN ÄR STÄNGD!