Årets Student 2020

Årets Samhällsutvecklare - ANSÖKAN ÄR STÄNGD

COMPETITION NOTICE

Varför gör vi detta tillsammans?
Morgondagens samhälle står inför stora utmaningar; urbanisering, miljöpåverkan och ökad population för att nämna några. Företag har ett stort samhällsansvar och gemensamt kan vi hitta kreativa lösningar.

Skanska och Sweco har sedan länge samarbetat för en hållbar samhällsutveckling. FN:s globala mål för hållbar utveckling är världens handlingsplan fram till 2030, en gemensam definition av vad hållbar utveckling innebär miljömässigt, socialt och ekonomiskt. För oss på Skanska och Sweco är de globala målen ett välkommet verktyg för att framtidssäkra våra projekt.

Ett tydligt exempel är projektet ​Stockholm 2070​, en visionsstudie för Stockholms infrastruktur och bostadsbyggande fram till 2070. Studien är ett konkret förslag som visar hur vi genom samarbete kan uppnå ett hållbart Stockholm i fortsatt tillväxt.

FN:s globala mål


Vem letar vi efter?
Du, eller den person du vill nominera till ”Årets samhällsutvecklare”, studerar till civil- eller högskoleingenjör. Du har ett stort samhällsengagemang, god samarbetsförmåga och är en team-player. Vi söker dig som brinner för samhällsutveckling, är nytänkande och vill förändra den värld vi lever i på ett hållbart sätt.

För att tävla ska du svara på våra två frågor och bifoga ditt CV. Om du lyckas väcka juryns intresse med dina meriter och idéer kring hållbar samhällsutveckling kommer du att bli inbjuden till Skanskas och Swecos huvudkontor för att medverka på vår casedag. Under casedagen får du bekanta dig med båda företagen genom en samarbetsuppgift.
 

Årets Samhällsutvecklare 2019, Fanny Norkko!


Följande datum gäller för Årets Samhällsutvecklare 2020

31 januari – sista dag att ansöka eller nominera
25 februari – casedag på Skanskas och Swecos huvudkontor i Stockholm
19 mars – prisceremoni på Universum Awards i Stockholm

Om priset
Som finalist välkomnas du till prisceremonin på Universum Awards den 19 mars 2020 tillsammans med Skanska och Sweco. Under kvällen koras vinnaren Årets samhällsutvecklare 2020. Förutom att du kan titulera dig Årets samhällsutvecklare vinner du även ett karriärbesök hos Sweco och Skanska och en prissumma på 10 000kr.

Vi vill självklart att du ska kunna delta på casedagen och därför står vi för resa tur och retur till Stockholm.

Sista dag att ansöka eller nominera är den 31 januari 2020.


Vi önskar dig stort lycka till!

Har du några frågor? Mejla aretsstudent@universumglobal.com