Årets Student 2019

Årets Samhällsutvecklare - TÄVLINGEN AVSLUTAD

Varför gör vi detta tillsammans?

Morgondagens samhälle står inför stora utmaningar; urbanisering, miljöpåverkan och ökad population för att nämna några. Företag har ett stort samhällsansvar och gemensamt kan vi hitta kreativa lösningar.

Skanska och Sweco har sedan länge samarbetat för en hållbar samhällsutveckling. Ett tydligt exempel är projektet Stockholm 2070 , en visionsstudie för Stockholms infrastruktur och bostadsbyggande fram till 2070. Studien är ett konkret förslag som visar hur vi genom samarbete kan uppnå ett hållbart Stockholm i fortsatt tillväxt.

Förra årets vinnare Rebecca Stridsman Möller. Foto: Felicia Yllenius

Vem letar vi efter?

Du, eller den person som du vill nominera till ”Årets samhällsutvecklare”, studerar till högskoleingenjör/civilingenjör inom samhällsbyggnad eller annat relevant område. Du har ett stort samhällsengagemang, god samarbetsförmåga, ledaregenskaper och är en team-player. Vi söker dig som brinner för hållbar samhällsutveckling, är nytänkande och vill förändra den värld vi lever i på ett hållbart sätt.

För att tävla ska du väcka juryns intresse på våra två frågor och bifoga ditt CV. Om du lyckas väcka juryns intresse med dina meriter och idéer kring hållbar samhällsutveckling kommer du att bli inbjuden till Skanskas och Swecos huvudkontor för att medverka på vår casedag. Under casedagen får du bekanta dig med båda företagen genom olika samarbetsuppgifter.

Följande datum gäller för Årets samhällsutvecklare 2019

9 februari – sista dag att ansöka eller nominera

11 mars – casedag på Skanskas och Swecos huvudkontor i Stockholm

20 mars – prisceremoni på Universum Awards i Stockholm

Om priset

Som finalist blir du inbjuden till prisceremonin på Universum Awards den 20 mars 2019. Under galamiddagen har du möjlighet att stifta bekantskap med några av våra högsta chefer och specialister. Mot kvällens slut tillkännages Årets samhällsutvecklare 2019. Förutom äran att titulera sig ”Årets samhällsutvecklare” får du som vinnare också:

  • En inbjudan till frukost den 21 mars med en person i en ledande position från både Skanska och Sweco.
  • Ett mentorskap på 6 månader med relevant person från antingen Skanska eller Sweco.
  • En prissumma på 10 000kr.

Som student vet vi ibland att ekonomin inte alltid är på topp och därför står vi för tågresan vid casedagen för att du ska kunna ta dig till Stockholm samt resan och boende vid medverkan under galamiddag.

ANSÖKAN ÄR STÄNGD!