Årets Student 2020

Årets tech-tjej - ANSÖKAN ÄR STÄNGD

Competition Notice 


17 år i rad har Microsoft delat ut utmärkelsen Årets IT-tjej. Men i takt med att tech och digitalisering tar allt större plats i samhället och att teknisk kompetens ur flera perspektiv blir allt mer viktigt i en organisation, har vi valt att uppdatera perspektivet och priset till "Årets tech-tjej". Med utmärkelsen vill vi lyfta fram förebilder inom olika tekniska områden för att inspirera fler tjejer att söka sig mot tech och IT-branschen.

Är du eller någon du känner Årets tech-tjej 2020?

Vem letar vi efter?
Vår vinnare har ett brinnande intresse och engagemang för tech och digitalisering och är en driven och engagerad person, oavsett vad hon ger sig in i. Så om du eller någon du känner är den initiativrika tjej som på något sätt har inspirerat till utveckling och nya idéer under studietiden – då är det läge att ansöka eller nominera.

Årets tech-tjej kommer att ha ett givande år som ambassadör för tjejer inom tech-branschen med mycket nätverkande, därför ser vi gärna att vår vinnare är aktiv i sociala medier samt student under hela 2020. Ett stort plus i kanten är om du vill driva egna initiativ för att få fler tjejer att välja att satsa på en karriär inom tech-branschen. Vi ser gärna att du vill samarbeta med Microsoft kring jämställdhet och andra tech-relaterade ämnen.

Årets IT-tjej 2019, Ebtisam Mohammedsalih.

Läs intervjun med förra årets vinnare här!

Om priset
I februari bjuds finalisterna in till ett heldagsevenemang på Microsofts nya kontor på Regeringsgatan Urban Escape för intervjuer, caselösning, mingel och andra aktiviteter. Detta är ett utmärkt tillfälle att lära känna företaget och nätverka med nyckelpersoner på Microsoft. Microsoft bjuder sedan in toppkandidaterna till Universum Awards i Stockholm den 19 mars där vinnaren koras till Årets tech-tjej 2020.

Vinnaren bjuds in till spännande och inspirerande evenemang under året, och får en egen mentor på Microsoft. Dessutom blir vinnaren en förebild och ambassadör för tech-intresserade ungdomar i hela landet, och blir medlem i ett slutet nätverk av tidigare finalister som nu är verksamma i branschen.

ANSÖKAN ÄR STÄNGD!

Har du några frågor? Mejla aretsstudent@universumglobal.com